Rotterdam maakt zich op voor de komst van 2500 Italiaanse fans die naar de stad afreizen voor de wedstrijd Feyenoord - AS Roma. Na de rellen vorige week in Rome is de wedstrijd extra beladen.

De politie heeft gisteren bekend gemaakt dat er extra veiligheidsmaatregelen worden genomen; er zijn geruchten dat de harde kern van AS Roma zich opmaakt om naar Rotterdam te komen voor een wraakactie.  

In de tv-uitzending spreken we met Marika Viano, Italiaanse correspondent in Nederland. Zij schrijft voor Gazzetta Dello Sport. Daarnaast Edward van der Torre, politieonderzoeker en criminoloog. Ook gaat EenVandaag langs bij de Markthal, waar in dezelfde winkel een Feyenoord supporter en een AS Roma fan werkt. 

Verslaggever Laura Kors is vandaag in Rotterdam en peilt de stemming. Zo spreekt ze onder meer met een Feyenoord-fan, die er ook in Rome bij was. Ook gaan we langs bij een Italiaans restaurant in de markthal:

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.