De opbrengsten van het Live Aid-concert zouden deze keer naar het klimaat moeten gaan, vindt Queen-gitarist Brian May.

Queen had misschien wel hun meest legendarische concert tijdens de editie van Live Aid in 1985. Samen met U2, Phil Collins, Madonna, Elton John, David Bowie en Mick Jagger werd er met dat concert geld ingezameld voor slachtoffers van de hongersnood in Ethiopië.

'245 miljoen dollar ingezameld met Live Aid'

De artiesten zamelden geld in met een gezamenlijk geschakeld concert in het JFK stadion in Philadelphia en het Wembley stadion in Londen. Er keken naar schatting 1,5 miljard mensen uit 150 landen en er werd 245 miljoen dollar ingezameld voor de slachtoffers.

Nu wil Brian May een nieuw Live Aid-concert om geld in te zamelen voor het klimaat. De Queen-gitarist is overigens niet van plan om dit concert zelf te organiseren. "Je hebt waarschijnlijk de jongere generatie nodig om die koe bij de hoorns te vatten", zegt hij. "Maar we willen op elke mogelijke manier helpen."

Tweede Live Aid minder succesvol

Er is eerder een tweede editie van het Live Aid concert geweest, om geld in te zamelen voor heel Afrika. Ondanks de vele wereldsterren die daar optraden, werd het toch niet zo'n succes als het concert van 1985.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.