De derde dinsdag van september is traditioneel de dag dat de regering het beleid voor het komende jaar uiteen zet. De cijfers van het Centraal Planbureau lekten dit weekend al uit, en voorspellen weinig goeds: de economie krimpt, net als de koopkracht, en de werkloosheid loopt nog verder op. Ook komt er nog een extra bezuinigingsronde van 6 miljard euro.  

EenVandaag komt live vanuit de Ridderzaal in Den Haag met een thema-uitzending over Prinsjesdag. Te gast is vice-premier Lodewijk Asscher. Daarnaast reacties van onder meer fractievoorzitters Alexander Pechtold (D66) en Emile Roemer (SP). Ook geeft politiek commentator Kees Boonman zijn visie op het komende politieke jaar. Gijs Rademaker presenteert de uitkomsten van een onderzoek onder de leden van het EenVandaag Opiniepanel: hoeveel vertrouwen heeft het panel in Rutte II, en wie is de populairste minister?

De veertienjarige Younes Ouaali uit Abcoude deed vorige week mee met de Kleine Prinsjesdag. Verslaggever Wout van Erven volgt hem vandaag op de voet.

Ten slotte is Prinsjesdag vanzelfsprekend de dag met de nodige traditie en folklore. Wat vindt Nederland van de eerste troonrede van koning Willem-Alexander en hoe was de sfeer tijdens de rijtour? 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.