Meerdere naaktfoto’s van minderjarige meisjes werden verspreid via instagram, een app waar vooral jongeren foto’s en filmpjes op plaatsen. Pikant beeldmateriaal dat in eerste instantie in vertrouwen onderling werd uitgewisseld, wat ook wel 'sexting' wordt genoemd, werd later ongewild openbaar gemaakt. 

De naaktfoto’s die op het instagramprofiel te zien waren, bleken afkomstig te zijn van leerlingen van een vmbo-school in Tilburg. Veel van die leerlingen zijn jonger dan zestien jaar.

De directeur van de vmbo-school in Tilburg, Robert Weijmans, zegt begin januari een melding bij de politie te hebben gedaan. De politie heeft inmiddels laten weten onderzoek te doen naar de verspreiding van pikante foto’s via het instagramaccount.

Ondertussen maken enkele ouders van de kinderen zich volgens het Algemeen Dagblad boos over de handelswijze van de school. De school onderneemt volgens enkele ouders te weinig en verzuimt om de ouders tijdig en volledig te informeren.

In EenVandaag het verhaal van een meisje die naar aanleiding van het rondsturen van pikante berichten zelfmoord probeerde te plegen. Zij overleefde dit en inmiddels gaat het goed met haar. 

Uit een onderzoek van vorig jaar onder de leden van het EenVandaag Jongerenpanel blijkt dat het versturen van een seksueel getinte (naakt)foto wordt steeds normaler. Bekijk hier de resultaten van het onderzoek.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.