Het nieuwe kabinet zit er nog niet, maar toch staat er al een heikel onderwerp voor het nieuw te vormen kabinet op de agenda. Vandaag is het debat over het eigen risico in de zorg. Een noodwet moet mogelijk maken dat het eigen risico niet stijgt, en de premies voor een deel van de bevolking wellicht ook niet. Zowel de Tweede als de Eerste Kamer moet aan de bak. Het gebeurt bijna nooit, maar dit zijn unieke tijden met een demissionair kabinet dat er niet meer over gaat en een nog niet zittend kabinet dat er wel over gaat. 

Dat roept automatisch de vraag op: wanneer komt dat nieuwe kabinet er nu eindelijk eens. Daarover praten we met politiek commentator Kees Boonman. Hij praat ons bij vanuit Brighton, waar hij het congres van Labour, de partij van de Britse politicus Jeremy Corbyn, volgt. "Ik doe een rondje Brexit-waanzin," zo lietBoonman weten. Een bijna onuitvoerbaar proces, waarvoor Brexit-onderhandelaar David Davies vandaag in Den Haag op bezoek is bij Buitenlandse Zaken. 

Daarnaast praat Gijs Rademaker van het EenVandaag Opiniepanel ons bij over de laatse editie van De Stemming. Hoe staan de verschillende politieke partijen ervoor na Prinsjesdag? Kijk hier voor een volledig overzicht van de uitslagen.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.