Oud-directeur Hubert Möllenkamp van woningbouwvereniging Rochdale zegt dat de bedrijfsvoering van de omstreden woningbouwcorporatie Vestia jarenlang als voorbeeld gebruikt werd in de sector. "Menig corporatie werd opgeroepen om bij Vestia te gaan kijken. Vestia werd als voorbeeld gezien hoe je hoge bedrijfsresultaten kon halen, vooral uit rentewinsten", aldus Möllenkamp tegen EenVandaag.

Er komt een parlementaire enquête naar het functioneren van woningcorporaties naar aanleiding van de problemen bij Vestia, de woningcorporatie die door speculeren met derivaten een enorm tekort opliep.

De Tweede Kamer noemt de wooncorporaties "ondoorzichtig" en wil weten wat er mis is gegaan in de sector. De rol van bestuurders, toezichthouders en gemeentes wordt in de enquête onder de loep genomen.

Möllenkamp zelf werd in 2009 ontslagen door zijn werkgever Rochdale, omdat hij op eigen houtje foute vastgoeddeals zou hebben gesloten en zichzelf verrijkt zou hebben. Justitie doet nog steeds onderzoek naar de zaak. Möllenkamp, die alle beschuldigingen ontkent, kijkt uit naar de parlementaire enquete: "Ik ben er wel blij mee, ook om de rol van alle toezichthouders aan het licht te stellen want die blijven wel erg makkelijk buiten schot!"

Twee jaar geleden sprak EenVandaag ook al met Möllenkamp: