De parlementaire enquete naar misstanden in de corporatiesector is in volle gang. Morgen wordt een van de belangrijkste spelers gehoord: de van miljoenenfraude verdachte bestuurder van woningcorporatie Rochdale, Hubert Möllenkamp. De ex-topman wordt door justitie al jaren beschuldigd van zelfverrijking.

Schandalen

De zaak-Rochdale was een van de eerste in een reeks schandalen in de corporatiewereld die aan het licht kwamen. Er kwamen verdachte transacties, dubieuze leningen, en valse declaraties aan het licht waarbij de corporatie voor miljoenen zou zijn benadeeld. Tegen Mollenkamp, zijn vrouw en een aantal zakenrelaties loopt sindsdien een strafrechtelijk onderzoek en woningcorporatie Rochdale probeert via de rechter miljoenen terug te vorderen. Justitie verdenkt Mollenkamp van verduistering, omkoping, belastingontduiking en valsheid in geschrifte. Het OM moet nog een definitief besluit nemen over vervolging, maar verwacht de ex-bestuurder over enkele maanden voor de rechter te brengen.

In EenVandaag een vooruitblik. Is de zaak-Rochdale typerend voor het gebrek aan toezicht en de manier van besturen in de tijd waarin nog meer schandalen aan het licht kwamen? Wat ging er mis bij Rochdale en wat is ervan geleerd?

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.