Geen broeikaskanon, maar de schoonste kolencentrales van de wereld. Met die belofte zijn op de Rotterdamse Maasvlaktes twee splinternieuwe fabrieken uit de grond gestampt. Maar de centrales lappen voorlopig de Co2-eisen aan hun laars. En de overheid kijkt toe.  

De afspraken over Co2-reductie project zijn namelijk niet goed dichtgetimmerd. De gemeente Rotterdam, de provincie Zuid-Holland, het Rijk. allemaal wijzen ze naar elkaar. En ondertussen wordt er proefgedraaid met de kolencentrale en vliegt Co2 de lucht in. 

We spreken met hoogleraar duurzaamheid van de Erasmus Universiteit, Jan Rotmans en klimaatactivist en oud-kamerlid van GroenLinks: Wijnand Duijvendak. Beiden volgen de discussie rondom het Co2-project al jaren. Hoe hard de overheid ook roept dat het goed komt, zij geloven er niet meer in. Ook in Radio EenVandaag een gesprek met Jan Rotmans.

Deze reportage komt tot stand in samenwerking met collega's van RTV Rijnmond. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.