De mannen laten het liggen. Dat altijd maar sterk, stoer, en dominant moeten zijn, gaat ten koste van henzelf. Man: wees juist zorgzaam, betrokken en gevoelig! Dat is goed voor de man, en voor de wereld. Dat zegt Jens van Tricht, oprichter van stichting Emancipator en vooraanstaand mannelijk feminist. Maar vandaag is hij de Optimist!

Volgens Van Tricht kunnen mannen beter. Het traditionele keurslijf van mannelijkheid is het probleem. We vinden dat mannen dominant, sterk en stoer moeten zijn. Als het aan Van Tricht ligt, verandert dat in “zacht, inlevend en zorgzaam.” Plus nog een aantal andere eigenschappen die we in onze maatschappij als vrouwelijk bestempelen. In EenVandaag houdt Van Tricht een pleidooi voor het losbreken van mannen uit hun keurslijf en vertelt hij hoe dat zou moeten.

Optimist Jens van Tricht bij Radio EenVandaag

Meer optimisme nodig? Alle Optimisten zijn HIER terug te vinden.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.