Ook jonge kinderen van 6 maandan tot vier jaar krijgen een prik tegen de Mexicaanse Griep. Dat maakte minister Ab Klink bekend op een persconferentie. Voor dit besluit zijn extra experts aangetrokken om de minister te adviseren. Ouders van kinderen in deze doelgroep krijgen daarvoor volgende week een oproep. Vandaag start de landelijke vaccinatie-campagne tegen de Mexicaanse Griep in Nederland.

Ouders van kinderen tussen 0 en 5 maanden worden ook geadviseerd om zich te laten inenten.

Vanochtend is er al een begin gemaakt met de vaccinatie voor andere risicogroepen. Ondanks de flinke toename van het aantal griepgevallen en -doden, voeren verschillende groeperingen campagne tegen de vaccinaties uit angst voor schade door het vaccin. Hebben deze campagnes invloed op de keuze voor het al dan niet vaccineren en hoe ernstig is het als een groot deel van de bevolking thuis blijft.

Heeft u vragen over de griep? Klik hier.

Ook kinderen krijgen griep-vaccinatie

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.