De FNV heeft gisteren in een tien uur durende vergadering geen overeenstemming weten te bereiken over de vraag aan welke eisen een nieuw pensioenstelsel moet voldoen. Vooral FNV Bondgenoten vinden dat dat er te weinig zekerheid wordt geboden over de hoogte van de pensioenuitkering. Zij zeggen nu een eigen koers te gaan varen mochten de andere bonden binnen de FNV niet instemmen met hun plannen. Hoe ernstig is de verdeeldheid binnen de FNV?

Binnen de FNV wordt al een jaar over de uitwerking van het pensioenakkoord gediscussieerd. De FNV Bondgenoten wil dat mensen meer zekerheid krijgen over de hoogte van hun pensioen. Zij vinden dat de rechten die mensen hebben opgebouwd gewaarborgd moeten blijven. De andere bonden en de FNV-vakcentrale beweren echter dat het pensioen vaker aan inflatie moet worden aangepast en dat er meer indexatiemomenten moeten komen.

Kritische leden van de FNV Bondgenoten eisten vorige week al het vertrek van FNV-voorzitter Jongerius en haar medebestuurders. In EenVandaag vanavond: hoe zal de strijd aflopen?

Download

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.