Ruim 6 op de 10 mensen tussen de 18 en 38, de zogeheten millennial-generatie, geven aan veel stress te ervaren. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder 2000 millennials, mensen die zijn geboren tussen 1980 en 2000. Vooral jonge millennials, tussen de 18 en 25 jaar, hebben hier last van: driekwart (76%) van hen geeft aan veel stress te hebben. Bij oudere generaties is dat nog niet de helft (45%).

Millennials hebben zeer hoge verwachtingen van hun professionele en privé-leven. Ze vinden het massaal belangrijk dat ze een liefdesrelatie voor het leven vinden (86%). Daarbij verwacht de helft van de millennials (50%) in hun carrière op te klimmen tot de hoogste posities van hun sector. Maar liefst een meerderheid (58%) verwacht minimaal bovenmodaal te gaan verdienen. 

Al deze verwachtingen zorgen voor druk. De meerderheid van de millennials (54%) geeft aan dat ze het hun eigen schuld vinden als ze falen in hun carrière. 

Opiniepanel: onderzoek millennials

Bekijk hier ook de speciale serie die EenVandaag maakt over millennials.

 

over dit onderzoek
clock 01-02-2018 01:00

Aan het onderzoek, gehouden van 8 tot en met 28 december 2017, deden  19.550 leden van het EenVandaag Opiniepanel mee. De uitslag is na weging representatief voor zes variabelen, namelijk leeftijd, geslacht, opleiding, burgerlijke staat, spreiding over het land en politieke voorkeur gemeten naar de Tweede Kamerverkiezingen van 2017. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.