Het zou een pamflet zijn voor het nut van martelen: de film Zero Dark Thirty over de zoektocht en uiteindelijke vangst van Osama Bin Laden. De film roept veel vragen op. Hoe waarheidsgetrouw is de film waarin een CIA agente de hoofdrol speelt? En kan martelen soms helpen bij de jacht op terroristen?

De makers van de film zouden geheime CIA informatie hebben gekregen over de CIA-operatie om Bin Laden te vinden. De film laat onomwonden zien dat martelen heeft geholpen bij het vinden van informatie over de woonplaats van Osama. Critici van de film zien het als een pamflet voor het nut van martelen.

De makers zeggen dat ze alleen de waarheid laten zien. Maar of de film nou een realistisch beeld schetst van de jacht op Bin Laden of niet, kan martelen niet soms toch een goede hulp zijn bij de jacht op terroristen?

Morgen gaat de film in première.

Abbottabad

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.