Al jarenlang roept de Amerikaanse christelijke politicus Tony Perkins dat natuurrampen een straf van God zijn om homo’s te straffen. Maar nu heeft orkaan Harvey zijn eigen huis weggespoeld.

Perkins is leider van een controversiële groep waar hij ook voor predikt. In 2015 vertelde hij aan nieuwswebsite Right Wing Watch dat orkaan Joaquin – die toen over de Verenigde Staten raasde – een straf van God was omdat het homohuwelijk toen net was gelegaliseerd. Sindsien legt hij bij elke natuurramp de schuld bij de homo’s.

Evolutietheorie

Homoseksuelen kunnen volgens Perkins simpelweg niet bestaan omdat “dat niet kan volgens de evolutietheorie”. Hij linkt homoseksusualiteit ook aan “drugs- en alcoholverslaving”.

En ja, dan is het voor mensen die het niet met hem eens zijn moeilijk om niks te zeggen nu zijn eigen huis is weggespoeld door Harvey. Iemand twittert: “Heeft God zojuist Perkins uit de kast getrokken?” en een ander schrijft: “Jarenlang was elke storm de schuld van homo’s en pedofielen. Nu jouw huis compleet is verwoest vraag ik me af: tot welke van die 2 groepen behoor jij?”

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.