Een verwonderlijke ontdekking is gedaan aan de kust vlakbij het Amerikaanse Houston. Hier is namelijk na orkaan Harvey een nog onbekend zeedier aangespoeld. Via social media zijn de meest uiteenlopende verklaringen voor deze aanspoeling verschenen: van zeemonster tot prehistorische vis.

Volgens een Amerikaanse vis-deskundige zou het gaan om een Aplatophis chauliodus. Een soort slangaal.

Het gebeurt vaker dat er vreemde dieren aanspoelen, en vervolgens viral gaan op internet. Zo dook er eens een onbekend dier op waarbij de wildste geruchten rondgingen. Uiteindelijk bleek dit om een orka te gaan. Indonesië eerder was in rep en roer vanwege een aangespoelde mega-inktvis wat een walvis was.

Al deze speculaties zijn niet heel gek, er zijn op aarde namelijk nog veel onontdekte organismen. Eerder werd gedacht dat er rond de tien miljoen verschillende soorten zijn. Maar een recente studie gaat uit van 1 biljoen, wat uitkomt op duizend miljard. 99,999% daarvan is nog niet ontdekt.

Daarom zijn diepe wateren al eeuwenlang voer voor wildste fantasieën. We zien het aan het bekende monster van Loch Ness. Bestaat hij nou wel of niet? Of de Megalodon, een prehistorische mega-haai, zou die nog ergens rondzwerven? 

Voor zo ver blijft het nog speculeren over wat dit zeemonster nu echt is.