Voor mensen die klagen dat ze in de steek zijn gelaten door politie of justitie is er hoop. Het Openbaar Ministerie heeft namelijk uit zichzelf contact opgenomen met Sylvana Simons. Het OM wil weten wat de reacties op de aankondiging van haar politieke carriere met haar doen, laat een woordvoerder weten. 

Ook zal het OM een oriënterend onderzoek doen naar 'de aard' van de uitlatingen, in samenwerking met de politie die de online reacties monitort. Het is niet duidelijk of Sylvana Simons aangifte heeft gedaan, meldt het OM.

De afgelopen dagen is Simons voor van alles en nog wat uitgemaakt op sociale media, van Zwarte Piet tot sloerie. Ook onder de Facebookaankondiging van het zogeheten uitzwaai-event voor Simons werden veel racistische opmerkingen achtergelaten.

Intussen wordt er op twitter ook een ander verhaal van Simons veel gedeeld. Want behalve politieke talenten blijkt ze ook over paranormale gaves te beschikken. Ze is deze maand gasthoofdredacteur van het blad ParaVisie en ze schrijft dat ze een spiritueel vermogen heeft om mensen te lezen. Die kwaliteiten ontdekte ze bij het baren van haar eerste kind. “Toen wist ik het zeker: ik ben een godin. God woont in mij en samen zijn we onverzettelijk”.