Op social media gaat een foto rond van een Teletekst-pagina met daarop een nep nieuwsbericht, dat meldt de NOS. "Deze NOS Teletekst-pagina bestaat niet."

De NOS zag zich vanmiddag genoodzaakt om te twitteren dat de veel gedeelde foto van een Teletekst-bericht niet echt is. In de foto, die op een screenshot lijkt van een Teletekst-bericht, wordt gesteld dat het kabinet groen licht heeft gegeven aan gemeenten om woonunits voor vluchtelingen te plaatsen in tuinen van huurwoningen.

'Woonunits voor vluchtelingen'

Afgelopen weekend was er veel ophef over een verhaal van een echtpaar dat geschrokken was van zo'n woonunit in de tuin van de buren, die daar zonder vergunning geplaatst was. Het teletekstbericht lijkt die ophef nog wat groter te willen maken. Veel mensen wezen echter al op de taalfouten en afwijkende vormgeving van het bericht. Bovendien stond er een punt achter de kop, iets dat de teletekst redactie nooit doet.

En inderdaad, het bericht is vals, zegt nu ook de NOS in een tweet. "Het screenshot van een Teletekst-pagina over 'woonunits voor vluchtelingen', dat rondgaat op social media, is nep", schrijven ze. "Deze NOS Teletekst-pagina bestaat niet. NOS Teletekst is hier te vinden", met daarbij een linkje naar de juiste webpagina.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.