Gruwelijke beelden van een slachthuis in Tielt, het grootste slachthuis van België, worden sinds gisteren veel gedeeld. Op deze beelden, gemaakt door Animal Rights, is te zien hoe hard en soms ronduit sadistisch met de dieren wordt omgegaan. De Belgische Minister van Dierenwelzijn heeft het slachthuis inmiddels laten sluiten. En Delhaize, 1 van de grote supermarktketen in België, heeft aangekondigd de samenwerking met het slachthuis stop te zetten. 

Vlees van dit slachthuis is volgens Animal Rights ook verkrijgbaar geweest bij 60 Nederlandse keurslagers.

Hoe kan het dat er steeds weer schandalen in de vleeswereld naar boven komen? En hoe weet je of het vlees dat je koopt op een verantwoorde manier geproduceerd is?

Onderstaande beelden zijn schokkend:

Volgens Wakker Dier worden varkers van duroc d'olives niet goed behandeld.  De dierenrechtenorganisatie heeft het bedrijf vorig jaar genommineerd voor 'liegebeest'. Een titel voor een bedrijf dat dierenleed probeert te verdoezelen. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.