Met een boete het land uit. Voor de 23-jarige Dylan uit Ankeveen, die de afgelopen dagen vastzat omdat hij op de heilige Kinabalu-berg in Maleisie zijn kleren uittrok en de foto’s ervan op internet zette, is de nachtmerrie voorbij. Zojuist heeft de Maleisische rechtbank geoordeeld dat Dylan met een boete genoeg gestraft is voor deze heiligschennis. 

De Maleisiërs namen de naaktfoto’s zeer hoog op en zagen zelfs een verband met een aardbeving waar 18 mensen bij om het leven kwamen. Maar de naaktfoto-actie van Dylan en de andere toeristen staat niet op zichzelf. Ook op andere plaatsen in de wereld trekken jonge backpackers hun kleren uit bij heiligdommen. (nakedatmonuments).

In Cambodja is de overheid de naaktreportages zo zat, dat er inmiddels gewerkt aan een strenge gedragscode bij de Angkor Wat. EenVandaag spreekt met Floortje Dessing over de do’s and don’ts op reis en met Peter van Riel, hoofdredacteur van EAST!, die net terug is van een overleg met het management van de Angkor Wat over de in te voeren dress- en gedragscode. Ook spreken we met Linda, de moeder van Dylan.