Niet alleen de hoofdstad Kathmandu is zwaar getroffen, ook in het zeer populaire berggebied Langtang heerst grote chaos. Tijdens de aardbeving waren veel wandeltochten bezig, met daaronder ook Nederlandse deelnemers. 

Zij zitten vast op de berg. Van sommigen van hen is zelfs nog niets vernomen.

De informatie komt maar mondjesmaat binnen vanuit het zwaar getroffen Nepal. Vader Peter van Rooij zat tot maandagochtend in grote spanning of zijn dochter Robin de natuurramp had overleefd. Samen met vriendin Sofie en haar broer Stef was zij in het gebied Langtang aan het rondtrekken. Via een satelliettelefoon heeft Van Rooij vernomen dat zijn dochter leeft. Ook haar twee vrienden zijn inmiddels terecht.

Het drietal is bij een groep andere wandelaars. Water en voedsel zijn er zeer schaars. Ze wachten op hulp.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft geïnventariseerd hoeveel Nederlanders er in het rampgebied in Nepal zijn. Vierhonderd mensen hebben zich gemeld bij alarmcentrale SOS International. Ongeveer de helft van deze personen vliegt nog deze week naar huis. 

De families van Rooij en Steffens vinden dat het ministerie van Buitenlandse Zaken slecht communiceert over de informatie. Zij hebben nog niets vernomen van het ministerie over waar hun kinderen zijn en in welke toestand zij zich begeven. De groep waar Robin zich onder begeeft, zit vast op een berg. Of er een reddingsoperatie komt, is onbekend.

EenVandaag spreekt met de familie Van Rooy. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.