Vanavond speelt Nederland tegen Brazilië de troostfinale. Wereldkampioen kunnen ze niet meer worden, maar brons winnen is nog mogelijk. Grote vraag, hoe motiveert Louis van Gaal zijn spelers voor deze wedstrijd, terwijl hij er zelf nauwelijks zin in heeft. 

En ook de Brazilianen zien enorm tegen vanavond op. Moet z’n troostfinale dan niet worden afgeschaft? Als het aan Van Gaal ligt wel: ‘een troostfinale moet nooit gespeeld worden’.

Foppe de Haan: Afschaffen

In EenVandaag spreken we met voetbaltrainer Foppe de Haan, hij is het eens met Louis van Gaal. Bij een aantal sporten wordt er nu al niet meer gespeeld voor de derde of vierde plek, momenteel is er dan ook een discussie gaande of de troostfinale bij meer sporten waaronder voetbal moeten worden afgeschaft.

Zenden speelde troostfinale '98

En we spreken met Boudewijn Zenden, hij speelde in op het WK in 1998 de troostfinale tegen Kroatië. Hoe heeft hij deze wedstrijd beleeft en hoe zat het met de motivatie van het Nederlands elftal toen? En we spreken met Jans Schensema, de oma van voetballer Memphis Depay.

Bekijk eerdere reportages rond het WK in Brazilië terug op onze subsite.