In de serie 'Mijn Nederland' trekken verslaggevers van Radio EenVandaag het land in en kijken achter de voordeur wat er leeft onder de mensen. Zijn het de landelijke thema’s waar de mensen zich druk over maken of is dat wat om de hoek gebeurt belangrijker? 

Aflevering 5: Martin Gaus, 'We wonen in een paradijs'

Dierenvriend Martin Gaus woont al meer dan 40 jaar in Lelystad. Gaus vindt dat mensen raar gefocust zijn terwijl we juist in een paradijs wonen. 

Aflevering 4: Pastor Heida

Hendrik Heida is pastor in Lelystad. Hij heeft een bijzondere missie, namelijk het voorkomen van de uitzetting van een Iraans gezin. Mocht het zover komen dan overweegt Heida kerkasiel aan het gezin te verlenen.

Aflevering 3: De burgemeester van Lelystad

Vandaag staat in het teken van de 30-jarige Junior. De 'burgemeester van Lelystad' zoals hij zichzelf noemt vindt de stad triest. Na vijf jaar werkloosheid overweegt hij naar Suriname te emigreren.

Aflevering 2: De stress van het pensioen

Vandaag volgen we Ria. Sinds twee jaar is ze gepensioneerd. Dit jaar heeft ze 225 euro minder te besteden en daardoor blijft ze ook meer binnen. Ze blijft positief maar heeft er ook stress van.

Aflevering 1: De spookstraat

In Mijn Nederland staat iedere week een nieuwe plaats centraal. Deze week bezoekt verslaggever Joris Kreugel van Radio EenVandaag Lelystad. Vandaag gaat hij op pad met Hans van den Berg. In de straat in het centrum van Lelystad, waar Van den Berg in de vlaaien-winkel van z'n vrouw werkt, zijn nog twee winkels te vinden en dat geeft een spookachtig beeld.