In de serie 'Mijn Nederland' trekken verslaggevers van Radio EenVandaag het land in en kijken achter de voordeur wat er leeft onder de mensen. Zijn het de landelijke thema’s waar de mensen zich druk over maken of is dat wat om de hoek gebeurt belangrijker? In Mijn Nederland staat iedere week staat een nieuwe plaats centraal. Deze week bezoekt verslaggever Joris Kreugel van Radio EenVandaag Zeewolde.

Aflevering 1: Maak je niet druk

In de haven ontmoet verslaggever Joris Kreugel een gepensioneerde Zeewoldenaar die zich niet zo snel druk maakt en vooral geniet van het opknappen van zijn vissersboot. 

Aflevering 2: De zorgboerderij

Aflevering 3: Het buitengebied van Zeewolde

En vandaag gaat Joris Kreugel in het buitengebied langs een boer die vindt dat ze geen vuist meer naar de politiek kunnen maken omdat ze met te weinig zijn.

Aflevering 4: De postbode

Joris ontmoet een postbode in het centrum van Zeewolde. Met deze parttime baan en halve uitkering is het maandelijks niet makkelijk om rond te komen.

Aflevering 5: De manege zonder water en elektriciteit

In de laatste afleving van deze week gaat Joris in het buitengebied langs naar een manege waar de eigenaresse, die daar ook woont, al jaren door de bureaucratie in Nederland geen stromend water en elektriciteit heeft.