In de serie 'Mijn Nederland' trekken verslaggevers van Radio EenVandaag het land in en kijken achter de voordeur wat er leeft onder de mensen. Zijn het de landelijke thema’s waar de mensen zich druk over maken of is dat wat om de hoek gebeurt belangrijker? In Mijn Nederland staat iedere week een nieuwe plaats centraal. Deze week bezoekt verslaggever Roos Oosterbaan van Radio EenVandaag de wijk Ginneken in Breda. 

Aflevering 1: De ondernemer die maar niet rijk kan worden

Vandaag een gesprek met een ondernemer die ondanks zijn harde werk maar niet rijk kan worden door de belastingen en de vele regels waar hij aan moet voldoen. Hij ergert zich daar kapot aan. Net als aan GroenLinks die het de automobilist moeilijk wil maken. Als het aan hem ligt komt de PVV aan de macht. En dan niet om voor het autorijden of de belastingen, maar vanwege hun migrantenstandpunt.

Aflevering 2: Opa zorgt voor zijn ongeneeslijk zieke kinderen

Vandaag een gesprek met een opa in de wijk Ginneken die de zorg heeft over zijn ongeneeslijk zieke kleinkinderen. Hij had z’n oude dag anders voorgesteld. Al z’n plannen moeten in de koelkast want daar is geen ruimte voor. Zijn kleinkinderen vergen alle tijd en zorg. Hij maakt zich ongelooflijk veel zorgen en zou willen dat er snel meer onderzoek gedaan wordt naar de zeldzame ziekte van zijn kleindochter en zoon. 

Aflevering 3: De stratenmaker

De wijk t’ Ginneke kampt in bepaalde delen van de wijk met een rattenplaag. De gemeente controleert nu de riolering en heeft de straten daarvoor moeten openbreken. Inwoner Charles (70) is een gepensioneerde stratenmaker en vindt het weggegooid geld en begrijpt niet waarom ze de ratten niet in de tuinen aanpakken. Hij maakt zich ook kwaad over zijn teruglopende pensioen. Hij heeft jarenlang hard gewerkt voor dat geld en nu nemen ze er zo maar wat van af. 

Aflevering 4: Euthanasie

In de wijk Ginneken is D66 opvallende groot is, het is bij de verkiezingen de 2e partij geworden, na de VVD. Meneer Van Someren stemde dit jaar voor het eerst op D66, omdat deze partij voor verruiming van de euthanasiewet is. Hij kwam tot dit besluit toen hij zelf geconfronteerd werd met de euthanasie van zijn vrouw. Hij wilde dat in eerste instantie voorkomen, omdat hij haar niet kwijt wilde. Toen hij zag hoe erg ze leed, moest hij de moeilijkste beslissing van zijn leven maken.