Een jaar geleden werd hij verguisd in de nationale en internationale media. Minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) zou onervaren, ongeschikt en incompetent zijn als voorzitter van de Eurogroep. 

Na z’n optreden in de Cyprus-crisis, waar hij de grote spaarders boven de 100.000 euro liet meebetalen aan het reddingsplan,  zei hij dat dit een “blauwdruk” zou moeten zijn voor de toekomst.

Inmiddels heeft hij meer dan gelijk gekregen, de aanpak in Cyprus staat nu model voor de toekomst en er is een bankenunie, waarbij Europese banken samen een stroppenpot vullen om omvallende banken te redden. Deze week bezocht hij het land waar zijn voorzitterschap begon: Cyprus. 

Hoe gaat het met het land en is de aanpak succesvol? EenVandaagverslaggever Herman Zaalberg ging met de minister mee naar Cyprus. In de studio is economiecommentator Martin Visser.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.