De Zeeuwse havens zijn populair bij drugshandelaren. Een speciale Officier van justitie moet dit gaan aanpakken. En dat is volstrekt onvoldoende, zeggen zes Zeeuwse burgemeesters.

Om de drugssmokkel aan te pakken, is volgens hen meer politie op het water nodig. De Zeeuwse havens zijn aantrekkelijk voor drugscriminelen. Er arriveren veel grote containerschepen uit Zuid-Amerika in de havens van Vlissingen en Terneuzen. 

Een jaar terug maakte EenVandaag deze reportage over de uit de klauwen lopende drugssmokkel in Zeeland:

Kleine motorbootjes pikken de drugs op de uitgestrekte Zeeuwse wateren weer op. Alleen al dit jaar is er in Zeeland voor minstens 75 miljoen euro aan drugs gevonden. Om de problemen aan te pakken, is er half februari een speciale Officier van justitie aangesteld.

In EenVandaag een gesprek met Jaap Gelok. De burgemeester van Borsele luidde samen met vijf andere burgemeesters de noodklok in een artikel in het NRC Handelsblad.

Daarnaast Alexander van Dam, plaatsvervangend Hoofdofficier van Justitie Zeeland-West-Brabant.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.