TweeVandaag portretteert Nederlandse bedrijven in ontwikkelingslanden die doen aan 'Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen'. Vandaag deel drie waarin we kijken naar projecten van het logistieke bedrijf TNT in Malawi en van het waterbedrijf Vitens in Mozambique.

Over enkele weken is er in New York bij de Verenigde Naties de topconferentie over de millennium-doelstellingen. De doelstellingen die wereldwijd moeten zorgen voor een vermindering van de armoede, de kindersterfte, een algemene verbetering van de gezondheidszorg en van het onderwijs. De milleniumdoelstellingen zijn een afspraak tussen alle landen binnen de VN om binnen tien jaar mee te helpen aan een meer gelijke wereld in welvaart en rijkdom. Natuurlijk wordt dit gedaan door de regeringen en de ontwikkelings-hulporganisaties, maar ook door deelname en bijdragen vanuit het bedrijfsleven.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (3)

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.