Totaal onverwacht werd gisteren Leicester City kampioen in de Premier League in Engeland. 

Voetbalfans die voor het begin van het seizoen geld in hebben gezet op de volksclub uit het midden van Engeland kregen 5000 keer hun inleg uitbetaald. Dat wedden is natuurlijk typisch Engels, maar niet exclusief Brits. Groot voetbalenthousiast én Leicester City-fan, de Amerikaanse acteur Tom Hanks, had vandaag een goede dag:

Het bleef nog lang onrustig in het ruige midden van Engeland.

Deze Arsenal-fan zag het kampioenschap van Leicester ook niet aankomen, waar hij nu misschien spijt van heeft:

Halverwege het wedseizoen zagen de wedkantoren, de bookies, overigens de bui wel al hangen. Daarom boden ze aan om bijvoorbeeld alvast tien procent uit te betalen, slechts tien procent van de winst die andere deelnemers nu krijgen omdat Leicester echt kampioen is geworden.

Je zet een tientje in en in januari kon je dus al 5000 pond krijgen, of wachten en hopen dat Leicester kampioen zou worden en 50.000 pond pakken. Veel mensen kozen voor de zekere 5000.

Het meest opvallende geval is toch wel de meneer die 50 pence had ingezet en koos om te laten uitbetalen: 95 cent! Had hij gewacht tot vandaag, dan had hij 2500 pond te pakken. 

Nog een triest verhaal: een fan van Leicester, John Mickletwaith, zet al tientallen jaren elk jaar twintig pond in op zijn cluppie. Dit jaar was hij het vergeten. Geen 100.000 pond dus, maar liefst 130.000 euro.