Vanmiddag vindt in de Sint-Jansbasiliek in Laren de laatste officiële herdenking plaats van de Faro-ramp. Bij de vliegramp op 21 december 1992 kwamen 56 mensen om. De toedracht van de ramp is tot op de dag van vandaag niet opgehelderd.

De komende jaren blijft de kerk wel gewoon open op 21 december en het monument voor de slachtoffers behoudt zijn plaats in de basiliek. Het herdenkingscomité ziet dat het aantal mensen dat de kerk bezoekt de laatste jaren terugloopt en heeft hiertoe besloten. De herdenking is van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Terug naar Faro

Vanmiddag om 16.10 uur wordt op NPO 2 de documentaire “Terug naar Faro” herhaald. Hierin gaan Corrie en Iem Vroombout voor het eerst terug naar de rampplek. Met de auto, want vliegen durven ze niet meer. Bij de ramp verloren ze hun enige dochter Brenda en raakten ze zelf zwaargewond. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.