Het was ooit een mondaine badplaats waar de elite  op afkwam, waar sterren als Marlene Dietrich en Edith Piaf optraden en het residentie orkest bezoekers van heinde en ver trok. Vandaag de dag lijkt er weinig meer van de glorie van weleer over.

De pier is failliet en het Kurhaus verkeeert in financiële problemen; de huur is al een paar maanden niet betaald. Waarom en wat ging er mis met deze ooit zo populaire badplaats? Valt het nog in ere te herstellen?

EenVandaag spreekt hierover met de curator van de pier, die uitlegt waarom deze failliet is en wat de oorzaak van de financiële problemen bij het Kurhaus zijn. Ook gaan we een stap terug in de tijd bij het Muzee Scheveningen, waar directeur Paul de Kievit ons meeneemt naar de glorietijd van het Kurhaus. Verder legt strandtenthouder Marlou Rook uit wat zij merken van de teloorgang van de ooit zo populaire badplaats.

Pier Scheveningen te koop

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.