Er is nu al ophef over de nieuwe show van Sanne Wallis de Vries. De presentatrice trapte af met haar nieuwe weekendshow ‘Sanne Wallis de Show' op NPO 1. Aan het einde van de uitzending zong Martine Sandifort een parodie op het nummer 'Toy' van Netta Barzilai, waarmee Israël vorige week het Eurovisie Songfestival won. De parodie valt alleen niet bij iedereen in goede aarde: "Jodenhaat, je gaat ervan over je nek."

In het lied uit Sandifort kritiek op het Israëlisch beleid. Ze zingt onder meer: 'Kijk eens hoe mooi ik bommen gooi' en 'Word je land door stenengooiers omzoomd? Bouw dan een muur waar zelfs Trump nat van droomt'. 

Op Twitter zijn de reacties niet mals. Zo twittert iemand: "Wie verzint deze infantiele, ongemakkelijke, op geen enkele manier grappige, teksten?"

CIDI: 'Lachen!'

Ook het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI), reageert cynisch. Ze tweeten: "Hoi Sanne Wallis, we hoorden je parodie op het songfestivalnummer van Israël. Vol met 'hilarische' grapjes over Joden en geld enzo. Lachen!"

Vervolgens loopt het Centrum de hele tekst door en plaatst daar verschillende opmerkingen bij. Zo verwijt het Centrum Wallis de Vries dat in het lied wordt gerept over door Israël gegooide Buk-raketten: "Israël beschikt helemaal niet over bukraketten. Het is niet netjes om een moreel puntje te willen scoren door het drama met MH17 in te zetten. Dat was wél een bukraket," aldus het CIDI.

Sanne Wallis de Vries is om een reactie gevraagd, maar zij geeft aan niet te willen reageren op de ontstane ophef.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.