Regelmatig houden de Koning en Koningin een speciale zogeheten ‘uitblinkerslunch’ voor mensen die kort daarvoor een bijzondere prijs of onderscheiding hebben gekregen of iets bijzonders hebben gepresteerd.

Actrice Bianca Krijgsman mocht na het winnen van een International Emmy Award ook met een groep andere uitblinkers lunchen bij de koning, vertelt ze aan Dolf Jansen in het tijdschrift Scenes.  De actrice voelde zich erg bijzonder door de ontmoeting, maar de Koning bleek haar niet te kennen.

"Mag ik lunchen bij de koning en koningin, omdat ik die Emmy had gewonnen, komt hij bij mij en zegt 'ie: 'U doet iets met animatie, toch?'", aldus Krijgsman.

Ze ging naar de lunch met het idee dat het heel bijzonder was dat ze er bij mocht zijn. "Maar dan gebeurt zoiets en is het weer mèh-mèh-mèh."

Volgens Krijgsman is haarleven heel regelmatig ongemakkelijk. "Duikt er paar jaar geleden op straat iemand met haar hoofd in mijn kinderwagen en zegt tegen mijn dochter: 'Zo lekker met je oma op stap?'.”

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.