Wolvenkenners weten het nu echt zeker: de wolf komt terug naar Nederland. Nu er net over de grens, bij het Duitse Meppen, meldingen binnenkomen over de teruggekeerde wolf, duurt het vast niet lang voor de wolf ook in Nederland zijn plek weer vindt.

In juli vorig jaar werd er al een aangereden wolf gevonden in de Noordoostpolder. Geruchten dat het beest zelfstandig - vanuit Duitsland - naar Nederland was gekomen werden uiteindelijk ontzenuwd. De wolf bleek -waarschijnlijk in Polen- te zijn neergeschoten en langs de weg te zijn neergelegd. Maar nu zouden ze dan echt op de drempel van de Nederlandse grens zijn: staan we aan de vooravond van de terugkeer van de ‘Canis Lupus’, na afwezigheid van ruim een eeuw in Nederland?

In EenVandaag een gesprek met Aaldrik Pot, boswachter bij Staatsbosbeheer, Arnold en Jolanda Kroon, schapenhouders en biologe Britta Habbe.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.