Het energiebeleid van Nederlandse kabinetten hing de afgelopen tien jaar ‘als los zand aan elkaar’ en echte keuzes zijn niet gemaakt. Dat concludeert vandaag de Algemene Rekenkamer in een nieuw rapport.

Terwijl veel landen om ons heen milieu- en energiebeleid hebben ontwikkeld dat tientallen jaren zekerheid biedt voor ondernemers en consumenten, lijkt in Nederland iedere subsidiemaatregel na een beetje succes al weer te worden stopgezet. 

In de ranglijstjes voor duurzaam energieverbruik bungelt Nederland zelfs onderaan. We leggen het af tegen landen als Roemenië, Wit-Rusland en Bulgarije.

Nu er vrijwel geen straat in Nederland meer te vinden is waar geen zonnepanelen op het dak liggen, dreigt de ‘salderingsmaatregel’ vanaf 2020 drastisch te worden beperkt. Wordt dat het einde van de populariteit van de eigen energie opwekking? Hoe komt het dat er in Nederland geen duurzaam energiebeleid van de grond komt? En waarom staat de Nederlandse overheid te boek als ‘onbetrouwbaar’ als het aankomt op subsidie- en fiscale milieumaatregelen? 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.