De complete wereldtop is 30 november bijeen om te praten over het veranderde klimaat op de 21e klimaatconferentie van de Verenigde Naties. Er worden maatregelen afgesproken om de klimaatverandering af te remmen en de uitstoot van broeikasgassen te beperken.

Maar wat als we dat niet doen? Hoe zou Nederland er dan uitzien in 2050? Is ons land dan half overstroomd? Of wordt het juist net zo warm als in Zuid-Frankrijk? En kunnen we er nog wel iets tegen doen?

Wim Kuijken is sinds 1 februari 2010 deltacommissaris en moet er voor zorgen dat ons land op de lange termijn veilig is voor stijgend water. Rob van Dorland is klimaatonderzoeker bij het KNMI en deed onderzoek naar verschillende scenario’s die laten zien welke klimaatveranderingen er waarschijnlijk aankomen en waar we mee te maken krijgen in 2050. Hogere temperaturen, een stijgende Noordzee-spiegel en vooral meer regen en hete zomers.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.