Ze werden weggepest uit de Utrechtse wijk Leidse Rijn omdat ze homo zijn, en lieten het er niet bij zitten. Ze stapten naar de rechter en eisten dat de pestkoppen alsnog vervolgd zouden worden. En vandaag deden de rechters uitspraak: justitie hoeft niet opnieuw achter de daders aan. Maar politie en justitie in Utrecht krijgen wel een forse tik op de vingers van de rechters: ze hadden veel eerder en beter moeten optreden om de daders achter de tralies te krijgen.

Het stel moest noodgedwongen verhuizen na een reeks intimidaties en bedreigingen door een groep jongeren. De daders zijn nooit opgepakt. Ze wonen inmiddels in een andere stad, maar willen nu alsnog gerechtigheid: via een speciale procedure willen ze politie en justitie in Utrecht dwingen de daders alsnog op te sporen. Advocaat Y. Moszkowicz spande namens de mannen een zogeheten artikel-12-procedure aan om justitie alsnog te dwingen een onderzoek in te stellen.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.