De politie heeft woensdagochtend invallen gedaan bij zes leden van de zogenaamde ‘Weerwolf-Cel’, volgens het Duitse Openbaar Ministerie een mogelijk nieuw rechtsextreem terreurnetwerk. De invallen vonden plaats in Zwitserland, Duitsland en Nederland. 

De politie in Den Haag bevestigt dat er woensdagochtend een doorzoeking plaatsvond, maar kan niets over de inhoud van het Duitse onderzoek zeggen.

Volgens het Duitse Openbaar Ministerie zou de Werwolf-Zelle worden verdacht van het gewelddadig willen omverwerpen van de Duitse Staat. De leden zouden daarnaast een versleuteld communicatiesysteem hebben opgezet. De politie in Den Haag heeft bevestigd dat er een doorzoeking in hun regio is geweest, maar kan over de inhoud niets zeggen omdat het een Duits onderzoek betreft. Volgens Duitse media zijn er nog geen aanhoudingen verricht.

De WerWolf-Zelle is een afgeleide van de Organisation Werwolf, aan het einde van de Tweede Wereldoorlog opgericht door Himmler om na de val van het nationaal-socialistische Rijk een guerillaoorlog te voeren.

Update: Duitse justitie bevestigt tegenover EenVandaag de inval bij een inwoner in Nederland, maar wil niet zeggen waar. Volgens de Bundesanwalt wordt de Nederlander verdacht van lidmaatschap van een mogelijk terroristische organisatie dat in het aflopen jaar is ontstaan. Er is echter geen bewijs om de Nederlander aan te houden.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.