Radovan 'The Fox' Karadzic: één van de meest gezochte oorlogsmisdadigers sinds de Tweede Wereldoorlog, is nog steeds onvindbaar. De man die onder andere verantwoordelijk wordt gehouden voor de slachting van ten minste 7.500 moslimmannen na de val van Srebrenica schijnt er dan ook alles aan te doen om uit handen van de VN en CIA te blijven. Speurtochten leveren niets op. In EénVandaag een interview met de broer van deze beruchte oorlogsmisdadiger.

Plastische chirurgie en een leger zwaarbewapende veteranen zouden volgens geruchten zijn tactieken zijn om niet gepakt te worden. Of zit hij toch in zijn eentje in de onherbergzame bossen van Servië? Er zijn ontzettend veel geruchten, maar geen resultaten.

Net verschenen is de film 'The Hunting Party' waarin drie journalisten op zoek gaan naar Karadzic. Regisseur en scenarioschrijver Richard Shepard heeft zich laten inspireren door de in een Esquire-artikel beschreven belevenissen van Scott Anderson en vier verslaggevers (onder wie de Midden-Oostencorrespondent Harald Doornbos), die inderdaad geprobeerd hebben Karadzic op te sporen en daarbij net als in de film werden aangezien voor CIA-infiltranten.

Bekijk de trailer van deze film:

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.