Instagram maakt een einde aan de illegale verkoop van medicijnen via hun app. Facebook, de eigenaar van het fotoforum, kondigt aan de vraag, promotie en verkoop van medicijnen beter en strenger te gaan monitoren.

De Washington Post maakte eerder deze week bekend dat er onder verschillende hashtags medicijnen worden verkocht en gevraagd. Ook werd er door gebruikers opgeschept over drugsgebruik. Meer dan duizenden posts werden gevonden. 

Medicijnen zonder recept

Het gaat onder andere om zeer zware pijnstillers Oxycodon en Percocet. Het medicijn Percocet is ook wel bekend door het medicijn waar de zanger Prince aan overleed. Deze medicijnen kunnen niet worden verkregen zonder recept. 

Het lijkt succesvol te zijn: FOX News probeerde medicijnen te kopen, maar zij kregen nog maar een handjevol berichten. Dit in tegenstelling tot de honderden die er eerder nog werden aangetroffen.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.