‘Nugget Boy’ wordt hij genoemd. De jongen die erin slaagde de meest geretweette tweet ooit te sturen wordt aan alle kanten benaderd door bedrijven om ook voor hen reclame te maken. 

Een aantal weken geleden grapte de tiener uit Nevada met het webcare account van fastfoodrestaurant Wendy’s bij hoeveel retweets hij een jaar lang gratis kipnuggets zou krijgen. Wendy’s stuurde terug dat hij die zou krijgen bij 18 miljoen retweets. Door alle media aandacht lukte het hem al om de meest geretweette tweet ooit (de selfie van Ellen DeGeneres bij de Oscars) in te halen. Hij staat nu op meer dan 3,6 miljoen tweets. Andere bedrijven willen nu ook een graantje meepikken van de social media fame van de jongen en komen met vergelijkbare aanbiedingen.

United Airlines

Ook de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines deed een poging in te haken op de hype rond Nugget Boy:

Maar dat viel niet bij iedereen in goede aarde. Eerder deze maand raakte United Airlines in opspraak doordat er een passagier werd geweigerd op de vlucht omdat zij een legging droeg, ook werd er een passagier hardhandig uit het vliegtuig gesleept omdat er sprake was van een overboeking. Online worden er nu allerlei ironische adviezen gegeven aan Nugget Boy. Van ‘heel hard wegrennen’ tot ‘geen legging aantrekken’ tot ‘zorg dat je niet op een overboekte vlucht terecht komt’.

De winnaar is de door een twitteraar bedachte nieuwe slogan voor United Airlines; “We put the hospital in hospitality”.