Aan de vooravond van de Olympische Spelen zendt EenVandaag dagelijks een portret uit, van het verhaal achter Nederlandse kanshebbers voor Olympisch goud. Vandaag de tweede aflevering: dressuurruiter Yessin Rahmouni.

De Nederlandse Marokkaan Yessin Rahmouni (27) is geboren en getogen in Haarlem. Hij komt uit voor Marokko op de Olympische Spelen. Yessin schrijft geschiedenis want hij is de eerste dressuurruiter ooit in Afrika en het Midden-Oosten die meedoet aan de Spelen. Hij rijdt zijn eerste proef (grand prix) op 2 augustus.

Het verhaal van Yessin Rahmouni is een bijzonder verhaal. Vorige zomer vierde hij vakantie in Marokko en raakte op de jetski in gesprek met de Marokkaanse koning Mohammed VI. Yessin vertelde hem over zijn grote passie: de ruitersport. De koning maakte een groots gebaar en schonk Yessin een paard. Deze zomer komen Yessin en dressuurpaard Floresco dus samen uit voor Marokko. getraind door voormalige 'dressuurkoningin' Anky van Grunsven.

Op 27 juli beginnen de Olympische Spelen in Londen. Tot en met 12 augustus, als het Olympische vuur bij de sluitingsceremonie wordt overgedragen aan de organisatie van de volgende Zomerspelen, strijden sporters van over de hele wereld in 26 verschillende sporten om het goud.

Afgelopen zaterdag was het de beurt aan Ranomi Kromowidjojo. Kijk hier het portret nog eens terug.