Aan de vooravond van de Olympische Spelen zendt EenVandaag dagelijks een portret uit, van het verhaal achter Nederlandse kanshebbers voor Olympisch goud. Vandaag de derde aflevering: rolstoeltennisster Esther Vergeer.

Esther Vergeer belandde op haar achtste in een rolstoel vanwege een bloedvatenafwijking (AVM) rondom haar ruggenmerg. Tijdens haar revalidatie ging ze op rolstoeltennis.

Zo werd Esther behendiger en leerde ze haar handicap accepteren. Esther bleek uitzonderlijk talent te hebben en een bikkelharde 'forehand' en is inmiddels 500 (!) wedstrijden ongeslagen. Vergeer is dan ook een van de favorieten tijdens de Paralympics in Londen.

Het tennistoernooi van de Paralympics begint op zaterdag 1 september, vlak na de Olympische Spelen. De vrouwenfinale volgt op 7 september.

Op 27 juli beginnen de Olympische Spelen in Londen. Tot en met 12 augustus, als het Olympische vuur bij de sluitingsceremonie wordt overgedragen aan de organisatie van de volgende Zomerspelen, strijden sporters van over de hele wereld in 26 verschillende sporten om het goud.

Gisteren was het de beurt aan dressuurruiter Yessin Rahmouni:

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.