Het is heerlijk zacht voorjaarsweer en dat stemt veel mensen gelukkig. Het kwik stijgt in het oosten van het land tot wel 16 graden. Tuintjes worden klaargemaakt, de terrassen stromen alweer vol, en ook de natuur ontwaakt. Heerlijk, zou je zeggen, maar ruim vooral je muts en sjaal nog niet op! 

'The Beast from the East', de Russische Beer, het enorme koudefront dat twee weken geleden voor schaatsweer zorgde, komt namelijk waarschijnijk weer terug. Daarvoor waarschuwt weerman Marc. E. Putto, de man achter het account @weerprimeur.

Volgens hem zijn de traditionele weervoorspellers als het KNMI veel te voorzichtig met hun weekendvoorspellingen en kunnen we ons zaterdag zelfs opmaken voor sneeuw. Volgens Putto zijn de temperatuurkaarten op 1500 meter bijna identiek aan de kaart die ons rond 20 februari werd voorgeschoteld. Hij voorspelt dat het dit weekend 30 graden kouder zal aanvoelen dan de huidige 16 graden.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.