De bibliotheek van Almelo komt met een opvallend initiatief. Naast boeken, cd's en dvd's kun je hier binnenkort ook homo's lenen. Leen je een homo, dan heb je die zo'n drie kwartier tot je beschikking.

En niet alleen homo's zijn te leen. Ook voor asielzoekers, gehandicapten, verslaafden of andere minderheden kun je begin oktober terecht in de bibliotheek. Het idee is dat je drie kwartier met de "geleende" persoon kunt spreken. Op deze manier hoopt men dat bevolkingsgroepen elkaar beter leren kennen en dat op deze manier meer begrip tussen de groepen ontstaat.

Het initiatief komt van Jan Krol, voorzitter van de plaatselijke afdeling van de homobelangenorganisatie COC. Het oorspronkelijke idee is afkomstig uit Malmö, waar het project al eerder uitgevoerd werd. De minderheden doen vrijwillig mee, maar de lijst is nog niet lang genoeg. Vooral omdat al veel belangstelling bestaat voor het project. In Drenthe is eerder een soortgelijk project gestart.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.