Vandaag verscheen Dominique Strauss-Kahn voor het eerst voor de rechter in New York. Hij heeft tegen de rechter gezegd dat hij onschuldig is. DSK kan, wanneer hij schuldig wordt bevonden voor onder meer poging tot verkrachting en aanranding van een kamermeisje, voor tientallen jaren achter de tralies verdwijnen. Alles hangt af van de manier waarop hij verdedigd wordt. Vanavond in EenVandaag wat is de beste tactiek om deze man zo goed mogelijk uit de strijd te laten komen? We spreken met de strafpleiters Peter Plasman, Geert-Jan Knoops, Marielle van Essen en Gerard Spong. Hoe zouden deze advocaten het zelf aanpakken?

Dominique Strauss-Kahn, voormalig IMF-Topman, wacht een proces dat maanden kan duren. Hem hangt een gevangenisstraf van maximaal 25 jaar boven het hoofd. De voormalige IMF-topman werd op 14 mei gearresteerd nadat een kamermeisje van een New Yorks hotel aangifte tegen hem had gedaan. Zij beschuldigt de Fransman ervan haar te hebben aangerand, geprobeerd te verkrachten en op te sluiten.

Bekijk deze eerdere items die EenVandaag maakte over DSK.

16-05-2011 Welke invloed heeft deze affaire op het topoverleg over Griekenland in Brussel? En hoe kan iemand in zijn positie dit overkomen?

Hoe verdedig je DSK?

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.