Hoe houdbaar is de situatie in Ter Apel? Al 27 jaar worden in het dorp asielzoekers opgevangen, maar ondanks een voortdurende roep om maatregelen, neemt het aantal incidenten alleen maar toe. De inwoners van het dorp doen ondertussen zelf wat ze kunnen.

info

EenVandaag in Ter Apel

In Ter Apel ervaren inwoners al jaren overlast van een groep asielzoekers in het naastgelegen asielzoekerscentrum. Een groep die nauwelijks kans maakt op een verblijfsvergunning, veroorzaakt dagelijks problemen. Het aanmeldcentrum zit vol en vorig jaar zomer moesten honderden mensen daarom buiten slapen.

Een jaar geleden smeekten inwoners en lokale politici daarom om actie, maar er lijkt niets te zijn veranderd. Inwoners voelen zich in de steek gelaten door de overheid en proberen de problemen zelf aan te pakken. EenVandaag zoomt deze week in op de situatie in Ter Apel, op uitnodiging van de inwoners zelf.

Reportage: hoe de inwoners zelf iets aan de situatie proberen te doen

De een is sinds een paar maanden vrijwillig aan het surveilleren in het dorp om te proberen problemen te voorkomen, de ander werkt met bewoners van het azc om ze een uitlaatklep te geven en weer een ander is uit het CDA gestapt en heeft een eigen partij opgezet om te proberen iets aan de situatie te veranderen.

Inwoners en lokale politici vertellen over hun ideeën over de overlast in Ter Apel.

Bekijk ook

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.