Twitter heeft een lijst met de meest besproken onderwerpen van het jaar op het sociale platform gepubliceerd. Waar hadden we het het meest over op Twitter? Dit waren dit jaar de belangrijkste trends op Twitter in Nederland:

  1. #Vacature
  2. #Nieuws
  3. #Voetbal
  4. #Trump
  5. #F1
  6. #Eurovisie
  7. #Verkiezingen
  8. #dtv
  9. #DWDD
  10. #Brugopen

Vacature staat net als vorig jaar weer bovenaan. Dit betekent volgens Twitter dat het platform een belangrijke rol speelt bij het vinden van banen en het zoeken naar sollicitanten. Dat voetbal op de derde plek staat is vooral te danken aan de Oranjevrouwen die Europees Kampioen werden. Ook het Eurovisie Songfestival was weer een veel besproken onderwerp. De hashtag die opvallend genoeg niet in het lijstje staat is ‘MeToo’.

Volgens de woordvoerder van Twitter komt de hashtag, waarover zoveel te doen is, niet terug in de Nederlandse trends. Waarschijnlijk staat deze wel in de lijst met wereldwijde Twittertrends, maar die worden pas later bekend gemaakt. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.