De winter is in aantocht en dat betekent nachtvorst en dus bevroren autoruiten. Aanleiding voor het programma EditieNL om aan de autobranche tips te vragen hoe je je ramen zo snel en goed mogelijk ijsvrij kunt krijgen. Hier hun belangrijkste tips op een rijtje:

1. Gebruik geen (warm) water. Door het temperatuurverschil kan de vooruit barsten.

2. Gebruik niet je ruitenwissers als je met ruitenvloeistof hebt gespoten. Je maakt daarmee volgens de ANWB je wissers kapot, omdat de vloeistof niet voldoende bestand is tegen flinke vorst. 

3. Hou je ruiten schoon. Ruiten beslaan namelijk minder snel als er geen vuil op zit.

4. Krab verstandig. Koop een goeie krabber (geen CD-hoesje dus) en zet niet teveel druk want te hard krabben kan scheuren veroorzaken.

5. Sprayen met ruitontdooier is een goede manier om ruiten snel ijsvrij te maken.

6. Je motor aanzetten en tegelijkertijd de verwarming op de heetste stand zetten is geen goed idee. Het helpt nauwelijks en is niet alleen slecht voor het milieu, maar ook nog eens schadelijk voor je motor.

7. De laatste handige tip is het gebruik van een vorstdeken. Let op: gebruik geen kranten, want die gaan tegen je raam aanplakken en krijg je er niet meer vanaf.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.