Er is veel te doen over de hertellingen van de stemmen voor de presidentsverkiezingen in de VS. Donald Trump heeft, als reactie op het nieuws dat in Wisconsin een hertelling paats zal vinden, getwitterd dat er in het hele land miljoenen illegale stemmen zijn uitgebracht op Hillary Clinton. 

Omdat geen enkel medium het nieuws serieus neemt, aangezien hij niet met onderbouwingen of bewijzen komt, heeft hij vannacht zijn verontwaardiging laten blijken in een tweet. Hij vindt dat de media maar moeten bewijzen dat er geen bewijzen zijn.

In Wisconsin moeten in ieder geval honderden mensen een paar nachten doorwerken om de toegestane hertelling te doen. De deadline ligt op 13 december.

Wat de uitkomst ook is, het zal zeer waarschijnlijk geen verschil maken, legt CNN uit. Naast Wisconsin zou ook in Michigan en Pennsylvania een hertelling plaats moeten vinden. In Pennsylvania had Trump 68.000 stemmen meer dan Hillary. Het is zeer onwaarschijnlijk dat dit na een hertelling anders zal uitvallen.

Hoe dan ook, acteur Daniel Baldwin, broer van Alec Baldwin, is er helemaal klaar mee. Hij vindt hertellingen onzin en mensen die klagen dat Trump heeft gewonnen moeten maar het systeem veranderen, zegt hij voor de camera van TMZ. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.