Staatssecretaris Henk Bleker is wederom in opspraak geraakt. Dit keer om het Groningse natuurgebied Reiderwolde. Bleker zou als gedeputeerde in Groningen het natuurgebied Reiderwolde hebben aangeprezen als bewijs dat een natuurgebied zonder al te veel bemoeienis van de overheid kan worden aangelegd. De Volkskrant berichtte daarnaast vorige week woensdag dat er met allerlei subsidies in totaal zo'n 10 miljoen euro in is gestoken. Bovendien zou er zijn gerommeld met de waarde van de grond.

Naast dit dossier spelen de Hedwigepolder en het natuurakkoord hem parten. De natuurbeschermers zijn fel tegenstander van Bleker. Door zijn handelwijze grossiert de staatssecretaris in bijnamen als ‘baasje van Groningen’ en 'Napoleon van Vlagtwedde’. Zelf noemt hij zichzelf het liefst een ponyfokker.

Wie is Henk Bleker eigenlijk?

Henk Bleker; Godfather van het Noorden?

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.